vvvTáborok

 
 

 
a részletekért katt ide...
 

Egyesületünk 1997. nyarán szervezett elõször Nyári Napközis Lovas Tábort. Az elsõ lovas táborunk olyan nagy sikert aratott, hogy azóta megszakítás nélkül minden nyáron megszervezzük.

Táborainkban igen sokrétû elfoglaltság vár a táborozó gyermekekre. Természetesen az alapot a lovas foglalkozások a lóval való mindennemû tevékenységek jelentik, mint például a lovak ápolása, etetése, itatása, istállók takarítása, a lovak felkészítése a lovagláshoz, felnyergelés, kantározás, farok, sörény kifésülése, a lovak szépítése, sörényfonással, sakkozással stb.

De megtanulhatnak a lovasok számára elengedhetetlen apróságokat is, mint pl. a kunkötés, a nagyobbak számára futószárazás stb.

Minden nap kézmûves foglalkozással is ismerkedhetnek, melyek szervesen kapcsolódnak a lovas élethez, a természetes közeghez. Ízelítõül: fafaragás, fa játékok készítése, csuhézás, nemezelés, batikolás, íjászkodás stb.

Másnaponta a környéken lovas kocsikázhatnak, tanulhatják a fogathajtás fortélyait, valamint tanulmányozhatják a külterületen, tanyasi közegben látható növényeket, állatokat.

Táborainkban elsõsorban a lovaglás alapjainak oktatására koncentrálunk, de azoknak a gyermekeknek is ajánljuk táborainkat, akik alapszinten önállóan már lovagolnak, õk felügyelet mellett lovaglónégyszögben gyarapíthatják tudásukat.

Táboraink „specialitása”, hogy minden táborzáró napon lovas túrára megyünk!

Mivel táboraink igen sok gyermekkel mûködnek (naponta 30 – 50 gyermek) és a nagy részük általában még csak ismerkedik a lovaglás mûvészetének elsajátításával, õket lovas kocsikra ültetjük s néhány, már biztonságosan lovagló gyermekkel lóháton kísérjük a több fogatból álló „konvojt”. Így lovaglunk át a környezõ településekre, ahová általában dél körül érkezünk, s ide utánunk szállítják a táborunkban elkészített bográcsételt és a finom fánkot. Ebéd után megpihennek a lovak és mi magunk is, majd egy (általában) másik útvonalon lovaglunk, túrázunk haza.

Felhívás! (azoknak a gyermekeknek, akik már részt vettek lovas táborainkban!)

Kedves Kis Lovas Barátaim!
Ti már jól ismeritek táborainkat, annak környezetét, programjait, annak személyzetét, így arra gondoltam, jó ötlet, ha tõletek kérek jó ötleteket az ez évben megszervezendõ lovas táborainkhoz.
Hogy mire is gondolok?
Nos, szeretném tudni, szerintetek milyen egyszerû ételeket lehetne még bográcsban megfõzni, hogy finom ebédünk legyen, milyen kézmûves foglalkozásokkal ismerkedjünk stb. Amennyiben jó ötletetek támad, és még egyszer átgondolva is jó ötletnek, megvalósíthatónak tartjátok, úgy írjátok meg nekem e-mailben.

Cím: nlselovastanya@freemail.hu

Köszönöm, hogy ötleteitekkel segítetek, hogy újból fantasztikus lovas táborunk legyen!

2007. évi  X. NYÁRI NAGYKŐRÖSI LOVAS TÁBOR

TURNUSAINK:
JÚLIUS 2. – 6.
JÚLIUS 16. – 20.
JÚLIUS 30. – AUGUSZTUS 03.
AUGUSZTUS 13. – 17.


Az utolsó turnus CSAK HALADÓ LOVASOK SZÁMÁRA szerveződik KIS LÉTSZÁMBAN ! Ebben a turnusban való résztvétel alapfeltételei: önálló lovagló tudás lovardai ismeretekkel (iskolalovaglás) mindhárom jármódban (nem futószáron lovaglás!)
Részletesebb információk a későbbiekben kerülnek feltöltésre.
Előzetes információt az „Elérhetőségeink” linkben található telefonszámokon vagy e-mail-ben bármikor szívesen adunk.

  2005 © Nagykõrösi Lovas Sportegyesület | All Rights Reserved. | web & design