vvvHippoterápia

 
 

LOVAS TERÁPIA, GYÓGYLOVAGOLTATÁS

A gyógylovaglás egy gyakorlati eredményekkel alátámasztott, gyógyító, fejlesztõ, nevelõ hatásaiban elismert eljárás, mely külünbözõ sérüléseknél és/vagy fogyatékosságoknál, azok következményeinek vagy maguknak az állapotoknak habilitációját és rehabilitációját hivatott ellátni!

Egyesületünknél 2001. óta van lehetõség a lóval való gyógyításra, sérült, fogyatékos embertársaink lovagoltatására.

Városunkban élõ sérült, fogyatékkal élõ, mozgásában korlátozott gyermekek, felnõttek, betegek három éve folyamatosan vesznek részt egyesületünknél gyógylovagoltatásban szakképzett team által végezve, szakorvos háttérmunkájával felügyelve azt.

  • A ló hátán (többnyire) passzívan ülõ-fekvõ ember testére közvetlenül átvitt mozgásimpulzusok aktív válaszokat váltanak ki az izmokból, idegszálakból válaszként a ló háromdimenziós mozgására.
  • Cél: a testi vagy szellemi (esetleg halmozottan sérült) sérültek állapotának, illetve életminõségének nagy mértékû javítása.
  • Rehabilitációs terápiaként kiegészítésként kiváló segítés a gyógyulási folyamatban egyes sérüléseknél.
  • Hiperaktív, autista, izomsorvadásban szenvedõ gyermekeknél, felnõtteknél, nehezen kezelhetõ, nehezen tanuló gyermekeknél stb. kiválóan alkalmazható a gyógylovaglás, mint állapotjavító, fejlesztõ terápia.

Sajnos ma az OEP Magyarországon még nem támogatja e gyógymódot. Nagykõrösön is sok olyan gyermek/felnõtt él, akinek szüksége van/volna a gyógylovaglásra.

  2005 © Nagykõrösi Lovas Sportegyesület | All Rights Reserved. | web & design